sâmbătă, 18 septembrie 2010

filmul bate viata

de multe ori mi s-a intamplat sa zic: "e ca in filme".
filme inspirate din realitate. dar daca sunt inspirate din realitate se uita sa se precizeze ca la un moment dat exista un punct de ruptura, cand imaginatia oamenilor scapa de sub control si realitatea lasa loc viselor neimplinite despre lumi ideale...
zambesti dupa ce il vezi si ramai cu o stare de bine, cu ideea ca totul se va rezolva de la sine si nu are cum sa fie decat bine.
dar asa e si in viata reala?
sau poate de asta filmele se termina in momentele de maxima fericire? pentru ca apoi sa vina caderea libera...

Multi sunt cei ce traiesc "in filme". Nu vor sa accepte realitatea, dar o modeleaza dupa lumea cinematografica...spun replici ca scoase din filme si fac gesturi teatrale, poate doar din speranta ca se va termina ca pe ecran.
Acestia sunt probabil cei mai dezamagiti de viata. Cand realitatea ii izbeste se ascund,si asteapta sa se trezeasca, asteapa ca totul sa fie cum era inainte, sa dea backward pe bs player, eventual sa inceapa o melodie trista pe fundal.
Treziti-va oameni buni! Viata e reala! Si trece pe langa voi ranjind nepasatoare cat asteptati voi un erou de film sa va salveze...Folositi-va cuvintele care zac in voi, nu mai vorbiti in replici de film! Construiti-va propriul scenariu! Acela in care nu exista buton de inainte si inapoi. Prezentul e aici si acum.
 Vizionare placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu