luni, 8 martie 2010

Vina de a te fi nascut in locul nepotrivit sau poate la momentul nepotrivit


Ai simtit vreodata o strangere de inima cand ai mers pe strada si la vreun colt ai vazut copii cersind, cu lacrimi in ochi, zgribuliti, murdari, cu vise sfaramate?
Te-au trecut vreodata fiorii cand ai vazut imagini din lumea a treia cu copii scheletici, morti de foame sau de sete, cu priviri goale, pierdute?
Ai asistat vreodata la vreo inmormantare la care sa fi vazut langa sicriu copii singuri, cu priviri de oameni maturi, gata sa infrunte viata in cele mai oribile aspecte ale ei?
Te-ai imaginat vreodata in locul unor oameni care tocmai au fost loviti de vreun cutremur, uragan, inundatie sau vreun alt hazard natural si au ramas doar cu hainele de pe ei, uneori nici macar cu atat?
Cu ce sunt vinovati acesti oameni de primesc asemenea lovituri? Cu ce au gresit ei de trebuie sa indure asemenea chinuri, suferinte, deceptii? Ce crima oribila au comis de trebuie sa se lupte ca in jungla pentru o bucata de paine, sau mai rau, pentru o gura de apa? Cand altii au bani de ar putea hrani jumatate de planeta si multi nici macar nu au mostenitori? Mereu ii compatimesti, nu-i asa? Ai vrea sa ii ajuti, dar nu ai cum...ai si tu problemele tale, copiii tai de crescut, facturile tale de achitat. Oricum totusi "bine ca nu ti se intampla tie asa ceva", nu? Astea le vezi doar la televizor, e ceva ce nu concepi sa te izbeasca deodata.Ei bine, probabil asa au gandit si ei cu o secunda inainte de a se se izbi de intamplarea care le-a schimbat viata, probabil cu gandul asta au fost adusi pe lume. Esti sigur? Esti sigur ca esti la adapost, ferit de pericole, ca astea le vezi numai la TV? Mai gandeste-te o data...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu