joi, 4 martie 2010

"Eu particip" sau "Educatie pentru democratie"

Ma bucură faptul că se introduc în şcoli tot mai multe şi mai diverse proiecte, mai nou pentru educaţia tinerilor ca cetăţeni. Azi a început trainingul pentru proiectul Eu particip sau Educaţie pentru democraţie(nu am reţinut exact care din ele e numele). Important e că au fost vreo 30 de elevi la ora 13:00 în amfiteatru, cei aleşi în urma selectării pe baza unor scrisori de motivaţie si a unor CV-uri. Ideea e că pe parcursul lunii martie ne întâlnim în fiecare joi cu Răzvan, un tip foarte drăguţ şi carismatic, cu multe funcţii importante in politica română şi europeană, care trebuie să ne explice rolul fiecărui organ public(sper că e corect termenul). Şi la sfârşitul trainingului vom şti ce funcţii are fiecare politician, şi cui trebuie să ne adresăm ca cetaţeni ai acestei iubite Românii.
E un început că cineva e interesat ca noi, simplii tineri cetăţeni să ne cunoaştem drepturile şi să comunicăm cu drăguţii de politicieni (din câte am înţeles vor veni şi ei la următoarele întâlniri).
La finalul acestor întâlniri se vor alege parcă 10 elevi care vor face o vizită la Parlament şi vor cunoaşte oameni importanti.
Până atunci, profitaţi de ore toţi participanţii, sunt amuzante şi chiar se învaţă lucruri faine din ele. Şi să nu uităm de trainer, care e un drăguţ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu